© Hans van Spelde
Hobby en vakantie

We doen alleen nog maar wat we leuk vinden. Ik bouw bijvoorbeeld graag scheepsmodellen. Hoewel bij vlagen. Soms een paar maanden fanatiek aan een boot bouwen en dan een jaar lang niet.
Sinds een paar jaar is daar Flight Simulator bijgekomen. Niet alleen vliegen op de computer, maar ook het repainten van vooral vliegtuigen, die een rol hebben gespeeld in de Nederlandse Luchtvaarthistorie.

Ik heb altijd veel belangstelling gehad voor kunst en geschiedenis. Vanwege mijn werk heb ik daar onvoldoende tijd voor vrij gemaakt om me daar serieus in te verdiepen. Gelukkig nu wel. De afgelopen paar jaren heb ik met veel plezier leergangen Kunstgeschiedenis, over bepaalde aspecten uit de Middeleeuwse Geschiedenis en de Westerse cultuur en over de Kelten, Romeinen en Germanen afgerond. Ik blijf regelmatig hoorcolleges volgen over onderwerpen die met kunst, cultuur te maken hebben en soms over niet alledaagse thema’s waar ik graag wat meer van wil weten.

Rita is gek van paardrijden. In 1994 kreeg zij van haar dochters een keer een proefles cadeau en toen was ze verkocht. Minimaal twee keer per week is ze op de manege te vinden, maar meer mag. Daarnaast rommelen wij graag in de tuin. Als het weer mee zit lekker fietsen of wandelen. Lezen en computeren vinden we nog steeds leuk, evenals het bezoeken van musea.

Citytrips of vakantie. Zon, zwemmen, wandelen, een beetje cultuur snuiven en lekker luieren. Wij vinden dat heerlijk.
Schotland 2018
Epirus 2018
Italië 2020, Verucchio
Rhodos 2022
Roemenië 2019
IJsland 2023 met Sandra
Allereerste rijproef Rita 1995
Naar mijn website: flightsimrepaints.nl
Home